Dunia Herba HPA

Bedak Herba Untuk Wajah

Posted on: 17 Oktober, 2006

bedak1.jpg

BEDAK AWANA
Bedak awet wajah ini di dapati di dalam bentuk ‘powder’ dan ianya diadun bersama dengan bedak sejuk dan sejenis tumbuhan Kayu Sepang (Caesaipinia spp) yang dapat menanggalkan kulit-kulit yang mati pada muka.Sel-sel kulit muka akan mati dalam tempoh 1 minggu. Jika lapisan yang mati ini tidak ditanggalkan, kulit muka akan di dapati tidak berseri dan nampak tua. Proses membuang sel-sel mati inilah yang melambatkan ketuaan ini. Bedak ini perlu dicampurkan dengan air dan boleh digunakan seperti penggunaan ‘musk’ pada muka atau seperti bedak sejuk. Bedak Awana ini tidak boleh digunakan oleh mereka yang ada jerawat.

BEDAK DELIMA
Bedak ini merupakan persediaan herba untuk menghilangkan penyakit kulit seperti ruam, gatal-gatal badan, kudis, makan air dan lain-lain. Bedak ini menggunakan herba pegaga (Hydrocotyle Asiatica), Punica Granatum, Oryza Sativa dan Delima (Jasminum Sambac). Bedak Deliam ini perlu dicampurkan denagn air dan disapu pada tempat yang terkena jangkitan kulit. Jika tempat yang terkena jangkitan itu berair, maka penggunaan bedak ini tidak perlu dicampur air. Untuk mendapatkan kesan yang maksima sila ambil bersama Coscinium Plus, Herba Tuju Angin dan Teh Herba sebagai amalan pemakanan harian. Hampas Teh Herba boleh digunakan sebagai sampingan.

BEDAK JASMIN
Bedak ini telah diadunkan dengan tumbuhan ubatan Pokok Tengkuk Biawak (Ficus Calicarpa) dari famili Urticaceae. Bahan aktif dalam tumbuhan ini benar-benar dapat mengecutkan jerawat dan menghilangkannya. Bedak ini perlu dicampurkan bersama air dan digunakan sebagai ‘musk’ selama 1 jam. Selepas dibilas dengan air suam dan diwapkan, gunakan bedak ini seperti penggunaan bedak sejuk dan biarkan semalaman.Untuk mempercepatkan proses pemulihan amalkan bersama Coscinium Plus, Teh Herba dan Madu Asli.

BEDAK TOMPOK HITAM
Menghilangkan tompok hitam bukanlah satu perkara yang mudah. HPA yang membuat kajian terhadap penyakit ini telah menemukan sejenis tumbuhan yang mujarab iaitu Ubi Gadung. Bedak ini perlu dicampurkan dengan air dan boleh digunakan secara ‘musk’ atau seperti penggunaan bedak sejuk. Ia perlu diamalkan berterusan sehingga hilang tompok hitam tersebut. Untuk mempercepatkan kesembuhan, sila gunakan bersama Coscinium Plus, Teh Herba, Minyak Pati Sepang dan Bedak Awana.

Komposisi (50 gram per botol) :
Bedak Awana : Kayu Sepang (Caesaipinia spp)
Bedak Delima : Pegaga, Punica Granatum, Oryza Sativa, Delima
Bedak Jasmin : Pokok Tengkuk Biawak (Ficus Calicarpa)
Bedak Tompok Hitam : Ubi Gadung

Harga :
Semenanjung : RM10 per botol
Sabah/Sarawak : RM12.50 per botol

Advertisements

23 Respons to "Bedak Herba Untuk Wajah"

Salamz,

Blh sy tahu di Kelantan (KB), kt mn sy boleh dptkn produk ni?

Salamz,

Blh sy tahu di Kelantan (KB), kt mn sy boleh dptkn produk ni?

Salam Cik Gee, produk HPA boleh didapati di cawangan dan stokis HPA seluruh Malaysia termasuk di Kelantan. Anda boleh mendaftar sebagai ahli HPA melalui rangkaian kami (klik link ini >> https://duniaherbahpa.wordpress.com/pendaftaran-ahli/ ) dan kemudian membuat belian produk di mana-mana stokis HPA seluruh Malaysia dengan harga ahli. Sila lihat senarai stokis di Kelantan di link ini >> http://www.hpa.com.my/mal.php?page=dist atau yg ini >> http://www.hpa.com.my/find_agen.php . Diharap info ini dapat membantu anda. Terima kasih.

Salam Cik Gee, produk HPA boleh didapati di cawangan dan stokis HPA seluruh Malaysia termasuk di Kelantan. Anda boleh mendaftar sebagai ahli HPA melalui rangkaian kami (klik link ini >> https://duniaherbahpa.wordpress.com/pendaftaran-ahli/ ) dan kemudian membuat belian produk di mana-mana stokis HPA seluruh Malaysia dengan harga ahli. Sila lihat senarai stokis di Kelantan di link ini >> http://www.hpa.com.my/mal.php?page=dist atau yg ini >> http://www.hpa.com.my/find_agen.php . Diharap info ini dapat membantu anda. Terima kasih.

hi,
saya dari sabah. saya nak tahu bolehkah produk ini dipesan melalui online?

Soalan dari Ceetee:
https://duniaherbahpa.wordpress.com/2006/10/17/bedak-herba-untuk-wajah/#comment-1030
hi,
saya dari sabah. saya nak tahu bolehkah produk ini dipesan melalui online?
Jwpn: Salam Cik Ceetee, anda memang boleh memesan produk HPA melalui kami secara online. Sila rujuk cara belian produk di link ini >> http://duniaherbahpa.com/pesanan-pembelian/ . Wassalam.

saya sangat bersyukur bisa ikut HPA, selain menguntungkan juga mendapat banyak saudara. karena pasien yang sembuh menganggap dan menjadikan kami saudara, mudah-mudahan HPA tetap jaya selalu…

saudaraku…awal aku ikut tertarik adalah pada saat ibuku sakit asma dan saat itu asmanya kumat. aku sangat bingung sekali, berbagai macam obat bahkan resep dari dokter sudah dibelikan. aku terus mencoba kopi radik yang katanya dapat membuang racun dalam tubuh. ternyata setelah 3 jam ibuku mulai batuk-batuk disertai muntah-muntah dan aku tidak menyangka ibuku mengeluarkan seperti cairan lendir sebanyak setengah mangkok yang masih menyatu. kemudian ibuku tertidur pulas. paginya asma yang ia derita selama ini hilang. kemudian dengan kebulatan tekatku aku sangat percaya radix, akhirnya aku masuk.

Saya dah menjadi ahli HPA, bagaimana utk saya menyertai group ini

Salam Siti Agian, keahlian HPA melalui grup ini hanya dibuka utk mereka yg belum pernah menjadi ahli HPA sahaja. Jika anda ingin sertai juga, anda perlu tamatkan keahlian HPA yg lama dan perbaharui dgn keahlian baru melalui kami. Sila emel maklumat anda ke muhamadredza@gmail.com utk urusan ini.

Salam…
Bedak Jasmin mmg sesuai utk kulit yg berjerawat? mmg cara pemakaian nya begitu ke? ade kesan x pd permulaan pemakaian bedak jasmin?

~ingin tahu~

salam..sy nk tanya bedak tompok hitam ni boleh hilangkan parut jerawat tak? Atau ada bedak yg lebih baik utk parut jerawat ni.

Boleh tak bedak delima ni digunakan untuk merawat penyakit kulit seperti panau? Ada tak supplement HPA untuk merawat masalah panau?

Saya baru mencuba kopi radix & ubat gigi. Saya ingin mencubanya kerana pada kulit saya terdapat benjolan sebesar kacang tanah dan berwarna hitam. Saya telah mencuba berbagai rawatan tetapi tidak berhasil. Cuma saya masih belum pergi ke hospital untuk membuangnya. Semasa menggosok gigi juga gusi saya selalu berdarah. Bolehkah kedua-dua produk ini membantu saya?

assalamualaikum…
kakak sy mengadu mengalami keletihan dan mudah mengantuk selepas dikenakan suntikan mencegah H1N1.Apakah produk terbaik untuk kaka sy guna?

Salam noriz, gunakan bedak jasmin atau bedak sejuk jasmin utk rawat masalah jerawat.

Salam Kat, gunakan sabun clay sbg mandian. Gunakan berterusan utk kesan terbaik.

Salam lieza, anda boleh cuba mengikut saranan produk diatas. Gunakan juga sabun clay utk cucian muka. Ubat gigi HPA sgt baik utk rawat masalah gusi berdarah kerana adanya daun mambu dan bunga cengkih.

Salam Sya, herba tak boleh di ambil serentak dengan ubat hospital (chemical).

betul ke bedak jasmin boleh hilangkan jerawat yang kronik.penggunaannya macam mane kalo nak bagi cepat sembuh?

As’kum,

Sy nk tahu, utk masalah parut dan warna kulit tak sekata, bedak manakah yg sesuai? Tq.

erm sy nak tny nie kalau sy pakai bedak tompok hitam tu satu muka de kesan sampingan x dgn jerawat yg de kat muka sy??sy masih was2 la bila sy tny stokis yg jual HPA diaorg bg info pun mcm was2..mcm ne nie..bantu sy..

bedak jasmin nie leh pakai satu muka ke tuk dijadikan musk??ke cuma letak pada jerawat yg de je??sy dh beli tp x tau nak guna..bantu sy..

[…] : Bedak herba dari HPA … Nak info lebih lanjut , baca di sini. Boleh order online menggunakan ID HPA saya ; 448054.MY     adv_username = "hanisah"; […]

Salam,kenapa kalau muka ada jerawat tak boleh pakai bedak awana?saya pakai bedak awana campur dengan bedak bayi untuk jadikan loose powder dan untuk kurangkan muka berminyak.muka ada gak jerawat,tp tak banyak,boleh ke?

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

PERHATIAN!

*Mulai sekarang, laman blog ini akan berpindah sepenuhnya ke laman web baru iaitu http://www.duniaherbahpa.com . Segala info terbaru tentang produk dan berita HPA tidak lagi diupdate dalam blog ini. Sebarang pertanyaan dan komen juga hendaklah dikemukakan dalam laman web baru. Harap maklum. Sekian, terima kasih-DuniaHerbaHPA

PERHATIAN!!!

DIHARAP ANDA SEMUA BERI KERJASAMA UNTUK MENGHANTAR APA-APA KOMEN ATAU PERTANYAAN KE LAMAN WEB BARU IAITU www.duniaherbahpa.com . SEGALA KOMEN ANDA DALAM LAMAN BLOG INI TIDAK AKAN DILAYAN. HARAP MAKLUM.

Tanya Online


Muhamad Redza (0193093956)


Mirzan (012-2780799)


Nurul Huda (019-6786881)

%d bloggers like this: