Dunia Herba HPA

HPA Dalam Akhbar 5

Posted on: 30 Disember, 2006

Kualiti HPA diiktiraf

Oleh Zainuddin Zain

Jumaat, 15 Disember 2006 

HPA Industries Sdn Bhd (HPA), pengeluar Kopi Radix yang terkenal dengan slogan ‘Mai Secawan’ mencatat sejarah tersendiri dalam bidang kualiti negara apabila menerima dua anugerah di Majlis Sirim Industri 2006 baru-baru ini.

Anugerah pertama yang diterima syarikat berpangkalan di Jejawi, Perlis ialah Skim Pensijilan Sistem Pengurusan Kualiti (MS ISO 9001:2000) dan kedua Sijil Penghargaan Program Penyelidikan dan Pembangunan (R&D) Sirim Bhd. Bagi MS ISO 9001:2001, HPA adalah antara 213 penerima manakala bagi Program R&D Sirim pula, ia adalah antara sembilan penerima termasuk Perniagaan Orang Kampung Sdn Bhd, I Medikel Pharmaceutical Sdn Bhd, Syarikat Minyak Afiat Sdn Bhd, Norz Beauty House Sdn Bhd dan Granulab (M) Sdn Bhd.

Pengarah Urusan HPA, Ismail Ahmad, berkata kejayaan itu sangat membanggakan dan pada masa sama menyuntik semangat lebih tinggi kepada warga kerja syarikat menghasilkan lebih banyak produk halal dan bermutu.

“Anugerah ini membuktikan HPA tidak bertoleransi dengan mutu. Kami percaya untuk maju dan menguasai pasaran luar negara, syarikat perlu menghasilkan produk berkualiti dan menepati piawaian antarabangsa,” katanya.

Menurutnya, HPA akan melangkah setapak lagi dengan mengeluarkan produk kecantikan sendiri, tidak lama lagi dan meletakkan sasaran mengukuhkan rangkaian dan pasaran di Indonesia yang kini ahlinya sudah melebihi 100,000 orang,” katanya.

Ismail menerima anugerah MS ISO 9001:2000 daripada Pengarah Eksekutif Sirim QAS International Sdn Bhd, Abdul Razak Salim. Pengurus Besar Al-Wahida Marketing Sdn Bhd yang juga anak syarikat HPA, Mohd Faisol Abdul Rahman pula menerima Sijil Penghargaan Program R&D Sirim daripada Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi, Datuk Seri Dr Jamaludin Mohd Jarjis.

Sumber: Harian Metro

Advertisements

1 Response to "HPA Dalam Akhbar 5"

tahniah!!!! anda membanggakan industri tempatan!!

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

PERHATIAN!

*Mulai sekarang, laman blog ini akan berpindah sepenuhnya ke laman web baru iaitu http://www.duniaherbahpa.com . Segala info terbaru tentang produk dan berita HPA tidak lagi diupdate dalam blog ini. Sebarang pertanyaan dan komen juga hendaklah dikemukakan dalam laman web baru. Harap maklum. Sekian, terima kasih-DuniaHerbaHPA

PERHATIAN!!!

DIHARAP ANDA SEMUA BERI KERJASAMA UNTUK MENGHANTAR APA-APA KOMEN ATAU PERTANYAAN KE LAMAN WEB BARU IAITU www.duniaherbahpa.com . SEGALA KOMEN ANDA DALAM LAMAN BLOG INI TIDAK AKAN DILAYAN. HARAP MAKLUM.

Tanya Online


Muhamad Redza (0193093956)


Mirzan (012-2780799)


Nurul Huda (019-6786881)

Advertisements
%d bloggers like this: