Dunia Herba HPA

Mari Bersama Kami

Posted on: 17 Ogos, 2007

.: Lihatlah Keunggulan HPA :.

pu

Pengasas HPA

HPA diasaskan oleh Tn Haji Ismail bin Haji Ahmad. Berkelulusan Ijazah dalam bidang Kajian Botanikal Universiti Pertanian Malaysia (kini dikenali sebagai Univ. Putra Malaysia). Mempunyai kepakaran dalam bidang herba dan keturunannya adalah orang-orang yang sangat arif tentang herba.

hpa-hq-perlis-2.JPG

Syarikat HPA

Mula dikenali sebagai PTA (Perubatan Tradisional AlWahida) pada 1986. HPA Industries Sdn Bhd telah ditubuhkan pada 1995 dan HQ terletak di Jejawi, Perlis. Milik 100% bumiputra Muslim. Hampir 20 tahun dalam industri herba. Memberi gambaran bahawa ia sebuah syarikat yang stabil dan kukuh.

solat-dhuha.JPG

Pekerja HPA

HPA memperkenalkan GMP Syariah yang mengetengahkan beberapa perkara penting kepada setiap pekerjanya. Semua pekerja kilang HPA diwajibkan berwudhuk, menutup aurat, membaca Al-Ma’thurat dan solat sunat dhuha sebelum memulakan kerja.

gmp_kp1.jpg

Kilang HPA

Semua kilang HPA mendapat penarafan GMP (Good Manufacturing Practice), Amalan Pengilangan Baik yang dikeluarkan oleh BPFK, Kem Kesihatan Malaysia. Kini HPA mempunyai beberapa buah kilang di Malaysia dan sebuah di Indonesia. Dan HPA juga sedang berusaha untuk membina beberapa buah kilang lagi di Malaysia.

ladang22.jpg

Ladang Herba HPA

HPA mempunyai ladang herba seluas 500 ekar di Perlis yang antara tanaman utamanya ialah pegaga, roselle, misai kucing dan lain-lain lagi.

produk

Produk HPA

Semua produk HPA mendapat kelulusan dari BPFK, KKM, sijil HALAL daripada Jakim. Kini HPA mempunyai lebih 70 jenis produk dipasaran. Produk HPA dikategorikan kepada: produk herba @ makanan kesihatan, kegunaan harian dan kosmetik.

Harga Produk HPA

Harga produk HPA sangat kompetitif dan berpatutan. HPA juga menekankan prinsip IHSAN dalam soal harga produk. Ini bertujuan untuk membolehkan setiap golongan tidak kira kaya atau miskin mampu memilikinya.

iso_new_accr.gif

Pengiktirafan

Unit R&D HPA telah menerima anugerah kualiti daripada SIRIM Berhad.

muka-belakang-hpa-news-mac-07.jpg

Perniagaan HPA

Perniagaan HPA adalah bersifatkan perubatan herba dan produk-produk kegunaan harian. Sistem MLM digunakan untuk memberi peluang kepada ahli menjana pendapatan sama ada secara sambilan atau sepenuh masa.

Plan Pemasaran MLM HPA

HPA memasuki era Multi Level Marketing (MLM) mulai 1997 (lebih 10 tahun bertahan dalam MLM) dan mendapat pengiktirafan MLM Syariah dari Pusat Konsultasi Syariah Indonesia. Ini bererti plan pemasaran HPA adalah berlandaskan syarak, telus, adil, tiada perangkap dan tiada penipuan.

Perubatan Herba dan Perawatan

HPA memperkenalkan konsep PERUBATAN JAWI yang merangkumi ilmu perubatan herba, diagnosis penyakit dan perawatan. Terdapat kursus Siji Herbalis dan program Perkongsian Ilmu Cemerlang yang diadakan untuk memberi peluang kepada ahli HPA untuk mempelajari ilmu herba.

Latihan Keusahawanan

Program Perkongsian Bijak Cemerlang (PBC) diwujudkan bagi memberi bimbingan dan tunjuk ajar kepada semua ahli untuk menjalankan perniagaan MLM Syariah HPA. Program ini sangat berkesan sehingga berjaya melonjakkan jualan bulanan HPA. Kursus ini dikendalikan oleh pemimpin-pemimpin HPA yang berjaya dikalangan Pengarah Jati Setia (PJS).

Koperasi Wahida Berhad

HPA menubuhkan koperasi ini untuk menjalankan beberapa projek yang antaranya ialah mengadakan pasaraya Muslim, kilang botol dan plastik, tawaran pinjaman dan lain-lain lagi. Pelaburan saham koperasi dibuka kepada ahli HPA sahaja. Ini bagi membolehkan ahli menikmati keuntungan bersama.

Cawangan dan Stokis HPA

Kini HPA mempunyai lebih 40 cawangan dan ratusan stokis di seluruh negara. HPA juga mempunyai cawangan dan stokis di Indonesia, Brunei, Singapura dan Thailand.

Kebajikan

Setiap bulan HPA tidak lupa untuk menginfakkan sebahagian keuntungan kepada pertubuhan kebajikan, maahad tahfiz dan rumah anak yatim.

bas-kopi-radix2.JPG

Pengiklanan di Media

Produk HPA seperti Kopi Radix dan Cereal Radix kini diiklankan di radio (IKIM.fm), surat khabar (Harian Metro), televisyen (TV3& TV9), papan iklan (di Alor Setar) dan pengangkutan awam iaitu di bas-bas (di Alor Setar)

Hebat bukan! Tiada sebab lagi untuk anda tidak bersama kami. Sertai kami sekarang juga. Keahlian HPA hanya RM 20 sahaja seumur hidup dan anda akan menikmati diskaun produk dari 20-25% serta berpeluang menjana pendapatan lumayan melalui perniagaan produk HPA.

>> KLIK DISINI UNTUK MENDAFTAR SEBAGAI AHLI HPA <<

>> KLIK DISINI UNTUK MELIHAT SENARAI LENGKAP PRODUK HPA <<

Marilah bergabung bersama rangkaian kami di Dunia Herba HPA kerana anda akan diberi laman web ini untuk tujuan penajaan dan promosi produk. Nama anda akan diletakkan di ruangan Pengedar HPA.

*Keahlian dibuka kepada individu yang belum pernah menyertai HPA sahaja.

Kami AMAT menggalakkan anda untuk menyertai kursus keusahawanan yang pihak HPA anjurkan terutama kepada ahli baru. Ini bertujuan untuk membolehkan anda memperolehi ilmu yang tepat bagi menjalankan perniagaan produk HALAL HPA dengan kaedah yang betul dan berkesan.

>> KLIK DISINI UNTUK MENYERTAI PROGRAM KEUSAHAWANAN HEBAT HPA <<

halal.gifiso_new_accr.gifbuatan.gif

Advertisements

4 Respons to "Mari Bersama Kami"

assalamualaikum, saya ingin bertanyakan tentang semak bonus melalui online. Bila akan beroperasi penuh? 2. bagaimana mahu mendapatkan nombor pin?

Asalamualaikaum! hebatnya web ni.hmm saya ahli herbalis HPA dari Langkawi mungkin kita boleh berkongsi pengalaman tentang perawatan InsyALLAH.
Nurulhuda adakah anda yang bersama saya dan Isteri ke kursus Herbalis kali ke9 tempohari?
Saya Herbalis HPA .pengalaman sebelum jadi herbalis biasa2 sahaja namun selepas pulang dari Kursus.pesakit yang saya bekam tidak dapat bangun selama 3 hari.pesakit yang lain saya beri ubat mengikut saranan Tuan Haji Ismail pesakit muntah teruk. pesakit yang lain minum minyak zaitun mengikut saranan Tuan Haji juga batuk teruk tidak berhenti-henti. semalam isteri membekam pesakit yang hampir kena demam campak.Alahmdulilah kesemua pesakit tersebut telah sembuh..mungkin anda ada cerita pengalaman yang unik macam Herbalis HPA di Indonesia pesakit dibekam keesokan harinya meninggal dunia Atau macam en.Halil diPahang pesakit diberi Ubat seminggu selepas itu pesakit itu meninggal dunia. kita mahu berkongsi pengalaman bagaimana herbalis ini menghadapi situasi bergini dengan berhemah InsyALLAH.

Waalaikumussalam Husna, sila rujuk jwpn kami di sini: http://duniaherbahpa.com/2007/mari-bersama-kami/#comment-640

Waalaikumussalam En Shamsuddin, sila rujuk komen kami di sini:
http://duniaherbahpa.com/2007/mari-bersama-kami/#comment-675

Assalamualaikum….saya adalah ahli HPA yang baru. Saya mengikuti Perkongsian Bijak Cemerlang pada bulan 10 di Naza hotel Penang. Masalah saya sekarang, saya baru bertukar kerja di kelantan dari pulau pinang, suadah hampir seminggu saya disini. Saya juga ada terbaca didalam web ini PBC akan diadakan disini pada 15&16 disember… soalan saya..

1. Bolehkah saya nak mengikuti program tersebut dengan menjadi salah seorang ahli jawatan kuasa untuk program tersebut?

2. Di kawasan mana saya nak mengikuti program mingguan di kelantan?

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

PERHATIAN!

*Mulai sekarang, laman blog ini akan berpindah sepenuhnya ke laman web baru iaitu http://www.duniaherbahpa.com . Segala info terbaru tentang produk dan berita HPA tidak lagi diupdate dalam blog ini. Sebarang pertanyaan dan komen juga hendaklah dikemukakan dalam laman web baru. Harap maklum. Sekian, terima kasih-DuniaHerbaHPA

PERHATIAN!!!

DIHARAP ANDA SEMUA BERI KERJASAMA UNTUK MENGHANTAR APA-APA KOMEN ATAU PERTANYAAN KE LAMAN WEB BARU IAITU www.duniaherbahpa.com . SEGALA KOMEN ANDA DALAM LAMAN BLOG INI TIDAK AKAN DILAYAN. HARAP MAKLUM.

Tanya Online


Muhamad Redza (0193093956)


Mirzan (012-2780799)


Nurul Huda (019-6786881)

Advertisements
%d bloggers like this: