Dunia Herba HPA

Sos Cili HPA

Posted on: 29 Jun, 2008

 sos-hpa.png

Harga Pengguna
Semenanjung Malaysia: RM 3.30
Sabah & Sarawak: RM 3.80

Harga Pengedar HPA
Semenanjung Malaysia: RM 2.80
Sabah & Sarawak: RM 3.30

Nilai Mata (NM): 0.25

==========================================

Panduan/Petua/Artikel Berkaitan Sos Cili Tulisan Tn Haji Ismail, Pengarah Urusan HPA

Bukan hanya sedap dan lazat tetapi jauh berkhasiat daripada sos-sos yang lain dipasaran. Ini adalah kerana sos cili kita tidak menggunakan sebarang pewarna dan diproses terus dari cili dan tomato. Perbuatan sebahagian besar industri sos yang memasukkan pewarna bagi mendapatkan kilauan merah cili boleh mendatang masalah kesihatan dalam jangkamasa yang lama.

Pewarna dikatakan salah satu bahan yang menyebabkan berlakunya kanser. Dalam ertikata yang lain pewarna tidak menjadi darah dan daging dalam tubuh badan. Orang yang ada kanser payudara sangat bahaya dengan kehadiran pewarna terutama pewarna yang ada pada belacan/terasi(indon) kerana ia menjadi penggalak/pemacu(ind) pertumbuhan kanser. Inilah kesan pewarna dalam makanan dan kelebihan sos kita untuk kesihatan. Insya-Allah.

Keriangan bersama RFC.

Rata-rata orang menyatakan mereka menjadi gembira selepas makan di RFC,kenapa?
Ini adalah disebabkan Sos Cili RFC.Selain dari tidak mengandungi pewarna makanan ,ia juga membantu untuk penjagaan emosi.Kajian menunjukan cili mengandungi “capsaicin” yang bertindak untuk membebaskan hormon endofin dalam otak.

Sebab itulah apabila anda keluar dari RFC anda akan gembira berbanding daripada sebelumnya .InsyaAllah.

Advertisements

5 Respons to "Sos Cili HPA"

Kami dari syarikat BIFA HERBAL adalah sebuah syarikat bumiputera yang bergiat aktif dalam sektor pertanian yang menghasilkan produk pertanian seperti Serai ,Lengkuas, Kunyit ,Hidup,Herba , cili dan lain lain lagi. Untuk makluman tuan pihak kami telah dan sedang mengusahakan ladang yang berkeluasan sekitar 400 ek bagi produk pertanian diatas .

Oleh yang demikian pihak kami amat berbesar hati jika diberi peluang serta ruang perbincangan bagi memasarkan hasil tani kami kepada pihak tuan .

Kami amat bersyukur serta mendapat maklumbalas dari pihak tuan.
Sekian Terima Kasih

Salam Shaari, sila hubungi pihak HQ HPA utk sebarang perbincangan. 04-9776805.

Assalamualaikum,

Adakah HPA ada menghasilkan produk yang bersifat seperti pil perancang. Jika tidak, berminatkah untuk menghasilkannya.

Sila maklum.
Wassalam

Wasalam imah,

Mengikut pengalaman saya,Tn Haji Ismail iaitu Pengarah Urusan HPA Industries Sdn Bhd tidak akan mengeluarkan produk seperti itu..Produk yang dihasilkan oleh HPA ialah produk berasaskan herba dan kegunaan harian yang tidak mendatangkan kesan sampingan atau pun bahaya kepada pengguna..

Pil perancang sebenarnya adalah amat tidak baik untuk kesihatan wanita kerana akan mendatangkan masalah kepada rahim..Selain itu pil perancang juga boleh mendatangkan kesan toksid yang tinggi.Pil perancang sebenarnya mengembangkan urat pada rahim dan menjejaskan kesihatan wanita..

Fakta ini diambil dari PJS Jamaliah dari sg Petani..

sos ni paling sedap di dunia..

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

PERHATIAN!

*Mulai sekarang, laman blog ini akan berpindah sepenuhnya ke laman web baru iaitu http://www.duniaherbahpa.com . Segala info terbaru tentang produk dan berita HPA tidak lagi diupdate dalam blog ini. Sebarang pertanyaan dan komen juga hendaklah dikemukakan dalam laman web baru. Harap maklum. Sekian, terima kasih-DuniaHerbaHPA

PERHATIAN!!!

DIHARAP ANDA SEMUA BERI KERJASAMA UNTUK MENGHANTAR APA-APA KOMEN ATAU PERTANYAAN KE LAMAN WEB BARU IAITU www.duniaherbahpa.com . SEGALA KOMEN ANDA DALAM LAMAN BLOG INI TIDAK AKAN DILAYAN. HARAP MAKLUM.

Tanya Online


Muhamad Redza (0193093956)


Mirzan (012-2780799)


Nurul Huda (019-6786881)

Advertisements
%d bloggers like this: