Dunia Herba HPA

HPA Mahu Kuasai Indonesia

Posted on: 11 Mei, 2009

HPA mahu kuasai Indonesia

Sumber: Harian Metro, 4 Mei 2009

HPA Industries Sdn Bhd (HPA), syarikat jualan langsung (MLM) Bumiputera terkemuka di Malaysia yang terkenal dengan produk Kopi Radix, mensasarkan untuk muncul syarikat MLM terbesar di Indonesia dalam tempoh tiga tahun akan datang dengan melancarkan program Groom Big.

Program itu dilancar sebaik termeterai usahasama antara HPA yang beroperasi sejak 1997 dan berpangkalan di Jejawi, Perlis dengan ahli kongsi di Indonesia untuk mewujudkan syarikat dikenali PT HPA Nusantara yang dilancarkan di Jakarta pertengahan April lalu.

Pengarah Urusan HPA, Ismail Ahmad, berkata HPA yang disahkan sebagai MLM (MLM) Syariah pertama di Malaysia pada Februari lalu, mula bertapak di Indonesia sejak tujuh tahun lalu di bawah nama PT Wahida dengan pengurusan syarikat itu dikendalikan pihak di Indonesia.

Bagaimanapun, katanya, dengan pembukaan PT HPA Nusantara, operasi syarikat akan diletak secara terus di bawah pengurusan HPA Malaysia, tetapi dibantu tenaga kerja dari Indonesia.

“Perkara utama dalam program Groom Big ini untuk mengerakkan MLM HPA Nusantara sama seperti HPA di Malaysia dengan menghantar sebanyak mungkin produk kita yang kita berjumlah lebih 200 (produk) ke negara itu selain memastikan ‘killer product’ (produk utama) seperti Kopi Radix tidak terputus bekalan.

“Perkara kedua mewujudkan lebih banyak ‘cabang’ (cawangan) HPA Nusantara di Indonesia yang kini hanya berjumlah lapan iaitu dua di Jakarta dan masing-masing satu di Bandung, Jogjakarta, Makassar, Medan, Palembang dan Surabaya.

“Sasaran kita ialah lebih daripada 150 cawangan dengan mengambil kira keluasan dan kepadatan penduduk Indonesia yang kini berjumlah lebih 250 juta” katanya.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

PERHATIAN!

*Mulai sekarang, laman blog ini akan berpindah sepenuhnya ke laman web baru iaitu http://www.duniaherbahpa.com . Segala info terbaru tentang produk dan berita HPA tidak lagi diupdate dalam blog ini. Sebarang pertanyaan dan komen juga hendaklah dikemukakan dalam laman web baru. Harap maklum. Sekian, terima kasih-DuniaHerbaHPA

PERHATIAN!!!

DIHARAP ANDA SEMUA BERI KERJASAMA UNTUK MENGHANTAR APA-APA KOMEN ATAU PERTANYAAN KE LAMAN WEB BARU IAITU www.duniaherbahpa.com . SEGALA KOMEN ANDA DALAM LAMAN BLOG INI TIDAK AKAN DILAYAN. HARAP MAKLUM.

Tanya Online


Muhamad Redza (0193093956)


Mirzan (012-2780799)


Nurul Huda (019-6786881)

Advertisements
%d bloggers like this: