Dunia Herba HPA

Buku Jawi Medical Herb

Posted on: 24 Mei, 2009

Buku ini berkisarkan tentang Perubatan Jawi yang diketengahkan oleh HPA dalam perniagaan herbanya. Pelbagai panduan, petua, kaedah dalam merawat bermacam jenis penyakit menggunakan produk herba HPA ada disediakan di dalam buku ini. Ia sememangnya sebuah buku yang wajib dimiliki oleh semua pengedar HPA sebagai panduan dalam merawat penyakit. Buku ini adalah kompilasi artikel dari blog jawimedherb.blogspot.com.

Harga Pengguna
Semenanjung Malaysia: RM 25
Sabah & Sarawak: RM

Harga Pengedar HPA
Semenanjung Malaysia: RM 20
Sabah & Sarawak: RM

Nilai Mata (NM): 2

Ulasan Pengarah Urusan HPA, Tuan Haji Ismail bin Haji Ahmad Berkenaan Buku Jawi Medical Herba

Buku “ Jawi Medical Herb” merupakan pembukuan semula tulisan dalam blog saya (JawiMedHerb.blogspot.com). Mudah dijadikan rujukan terutama kepada semua ahli yang sedang dan akan menggunakan herba-herba Jawi(HPA) sebagai terapi. Pandangan-pandangan serta pengalaman perubatan herba akan terus dilengkapkan dalam buku –buku seterusnya. Buku ini mengandungi 130 halaman dan terima kasih saya kepada Pak Dadi yang telah menyusun semula tulisan ini.

Saya amat berharap ahli-ahli HPA boleh menjadikan buku ini sebagai asas pembacaan awal bagi mengenali pengubatan jawi yang sedang diperjuangkan. Semoga Allah memberikan kita pertunjuk.

Ulasan 2

Penerapan budaya membaca kini diterapkan dalam HPA melalui penjualan pertama buku Jawi Medical herb dalam bentuk MLM. Buku ini dijual dengan harga RM 20.00 untuk ahli dan 2 nilai mata. Buku ini boleh dijadikan rujukan bagi membuat jualan produk- produk herba kesihatan. Diharapkan seluruh warga HPA akan menyedari tentang kepentingan ilmu pengubatan herba kerana dia melibatkan pemakanan kepada manusia.

Buku ini dijangka akan dapat dijual melebihi 10, 000 naskah di malaysia. Buku kedua juga akan dikeluarkan dalam bulan Mei nanti. InsyaAllah.

Advertisements

2 Respons to "Buku Jawi Medical Herb"

kp radix di Indonesia di landa krisis, kami sementara jalankan outlet,tapi stok tidak ada, jadinya kami yang malu kepada konsuman setia, tlg dimaklumi

assalamu’alaikum warohmatullahi wabarokaatuh….akhi….ikhwa…mohon sampaikan penjualan buku terbaru jawi herb 3 ke indonesia..ke palembang…agar kami di sini bise memnambah mengamalkan ilmu untuk kebaekan yang insya allah sesuai syareat…amin ya rob…trims…wassalamu’alaikum waromatullhi wabarokaatuh..

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

PERHATIAN!

*Mulai sekarang, laman blog ini akan berpindah sepenuhnya ke laman web baru iaitu http://www.duniaherbahpa.com . Segala info terbaru tentang produk dan berita HPA tidak lagi diupdate dalam blog ini. Sebarang pertanyaan dan komen juga hendaklah dikemukakan dalam laman web baru. Harap maklum. Sekian, terima kasih-DuniaHerbaHPA

PERHATIAN!!!

DIHARAP ANDA SEMUA BERI KERJASAMA UNTUK MENGHANTAR APA-APA KOMEN ATAU PERTANYAAN KE LAMAN WEB BARU IAITU www.duniaherbahpa.com . SEGALA KOMEN ANDA DALAM LAMAN BLOG INI TIDAK AKAN DILAYAN. HARAP MAKLUM.

Tanya Online


Muhamad Redza (0193093956)


Mirzan (012-2780799)


Nurul Huda (019-6786881)

Advertisements
%d bloggers like this: