Dunia Herba HPA

Herba HPA & Influenza A (H1N1)

Posted on: 2 Ogos, 2009

Dipetik dari blog JawiHerbShop.blogspot.com

Demam

Kebiasaannya terapi herba untuk kes demam adalah seperti dibawah. Saya kerap juga ditanya tentang H1N1 ,apakah ubat yang herba yang perlu dicadangkan. Penyakit ini merupakan jangkitan akut yang perlu segera dirawat di hospital jika tidak, boleh menyebabkan kematian. Persediaan herba dibawah merupakan kaedah tradisi pengubatan jawi untuk jangkitan Virus namun begitu kepada penyakit H1N1 perlukan nasihat dari doktor.

1. Kapsul IMT – 3 kapsul selang 2 jam ( 3 x 6)
2. Teh roselle – (minum terus menerus) – hingga habis sekotak.
3. Spirulina – 2 kapsul selang 2 jam sehingga habis 1 botol.
4. EQ minda – minum hingga sembuh.
5. sewaktu kepanasan mendadak tinggi, jaram dengan daun bunga cina.

HPA – Harapan Paling Akhir.

Semoga Allah menghilangkan ujian ini daripada kita semua. Kepada seluruh warga HPA kita mengamalkan kaedah “pencegahan itu lebih baik daripada pengubatan” . Herba kita yang mempunyai kekuatan bagi tujuan anti virus ialah seperti:

1. IMT – 3 x 3
2. Roselle – 5 x 3 dan teh roselle – 2 x3
3. Madu Coscinium – 2 x 3
4. Kopi Radix
5. Malac – 2 x 3
6. Teh herba

Amalkan terus herba-herba HPA sebagai amalan harian. InsyaAllah .

Walau apapun, mudah-mudahan Allah memunculkan pengubatan kita dalam situasi ini. Amin.

Advertisements

11 Respons to "Herba HPA & Influenza A (H1N1)"

assalamualaikum…
boleh saudara perjelaskan aturan penggunaan produk di atas, (maksud 3 x 3 dll).
bila agaknya cawangan RFC akan ada di kuantan pahang. terima kasih.

bagus jugak

saya dapat tahu HPA dapat mencegah H1N1. apakah jenis ubat untuk kanak-kanak dan ibu mengandung bagi mencegah H1N1.

kapsul IMT tu apa

assalamualaikum…

Maksud 3×3 atau 2×2 : no yang pertama bermaksud jumlah kuantiti kapsul atau sudu atau uncang dan sebagainya.. manakala no yang kedua berapa kali ambilan sehari.. misalannya IMT 3×3 bermaksud 3 kapsul untuk 3 kali sehari. Wallahualam….

3×3 maksudnya 3 biji x 3 kali makan.Maknanya 3 biji sekali makan sebanyak 3 kali dlm sehari.kesemuanya 9 biji sehari..

Wallahu’alam..

assalamualaikum,semoga perjuangan untuk memartabatkan makanan halalberterusan.Bila RFC kat rawang nak ada.wassalam

assalamualaikum…..

produk yg dicadangkan adalah utk golongan dewasa…..begaimana utk golongan kanak2 terutama utk kanak2 yg bawa umur 1 tahun…terima kasih

Salam,
nak tanya (Roselle – 5 x 3 dan teh roselle – 2 x3) Roselle yg mana kapsul ke kordial dan 5×3 itu apa 5biji 3 kali makan ka?

tq
Mie

Salam,
Nak tanya untuk penawr H1N1 adakah perlu ambil kesemua produk diatas atau mana-mana daripada senarai produk diatas…tq Mie

salam.. sy cm nk kongsi crita.ms h1n1 mula merebak,adk bongsu sy d serg demam d kolejnya.dia ke hsptal.tdk d thn wad.kluarga ambik dr kolej coz dia bgtau demam tlampau panas&keletihan.demamnya shingga tak boleh bgn,mata tk bleh buka coz tlampau pns.sy mmg pguna hpa,sy cr mklumat ttg ubt demam.kbtulan IMT br d kluarkan ms tu.sy belikan,kluarga krg yakin IMT,ubt hsptal ms tu mmg tak krgkan panasnya.sy paksa bg IMT pd adk.krna panas yg kuat,sy bg mkn 2 bj setiap 2 jam.alhamdulillah,syukur pd allah stelah 1 hari mkn panasnya hlg,kopi radix hlgkan kelethan.shingga hari ini dlm kluarga bgitu yakin jika dmam je IMT lah d makan.

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

PERHATIAN!

*Mulai sekarang, laman blog ini akan berpindah sepenuhnya ke laman web baru iaitu http://www.duniaherbahpa.com . Segala info terbaru tentang produk dan berita HPA tidak lagi diupdate dalam blog ini. Sebarang pertanyaan dan komen juga hendaklah dikemukakan dalam laman web baru. Harap maklum. Sekian, terima kasih-DuniaHerbaHPA

PERHATIAN!!!

DIHARAP ANDA SEMUA BERI KERJASAMA UNTUK MENGHANTAR APA-APA KOMEN ATAU PERTANYAAN KE LAMAN WEB BARU IAITU www.duniaherbahpa.com . SEGALA KOMEN ANDA DALAM LAMAN BLOG INI TIDAK AKAN DILAYAN. HARAP MAKLUM.

Tanya Online


Muhamad Redza (0193093956)


Mirzan (012-2780799)


Nurul Huda (019-6786881)

%d bloggers like this: