Dunia Herba HPA

Salam Aidilfitri

Posted on: 20 September, 2009


Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin buat semua pengunjung blog DuniaHerbaHPA.com.

Ucapan Selamat Hari Raya Aidil Fitri Dari Pengarah Urusan HPA

Kita terus berjuang meskipun Ramadhan telah berlalu. “Jagalah apa yang masuk ke perutmu”, itulah inti perjuangan kita. Seruan kepada yang halal dari sumber dan cara makanan diperolehi. Kepada semua pejuang ekonomi Islam, terus maju membawa laugan “Halalan wa taiyiban”. Kita masuk ke semua ceruk dan rantau, kita sampaikan kepada semua yang ditemui bahawa hidup ini perlu ada perjuangan dan di atas nama berjuangan kita bersama HPA.

Mana yang tersalah, silap mohon diperbetulkan. Sesama kita jangan ada sengketa baru atau sengketa lama. Perpecahan bererti terbukanya pintu kelemahan cuma menanti keluarnya kebinasaan sesuatu bangsa dan kaum. Hari raya adalah hari kemenangan, kemenangan melawan nafsu, menahan lapar dan dahaga. Hari raya adalah hari untk dibesarkan dan diharamkan berpuasa lagi bila sudah ada pengisytiharan raya. Ini membawa makna bahawa selepas sesuatu ujian, Allah akan memberikan habuan. Di dunia mendapat laba dan diakhirat mendapat syurga.

Ini boleh berlaku jika kita berpuasa kerana Allah dan jika kita berniaga juga kerana Allah. Berniaga bukan hanya pada barang tetapi pada untung dilihat mengalir kemana. Jika berniaga sudah menjadi besar tapi keuntungan untuk sibedebah “yahudi” terlaknat, didunia tidak senang di akhirat berkawanlah dengan mereka bergembira diatas darah dan air mata orang Islam.

Takbir Hari Raya sama dilaungkan dari bumi Aqsa sudah tidak ada lagi air mata kesedihan melainkan yang hidup harus mampu bertahan, meskipun sesama muslim terus berbelanja mengkayakan Yahudi sedunia. Takbir raya kita ketawa dan mereka saudara kita lebih terseksa.

Maafkan kami atas kealpaan ini kerana terus menjadi pengguna produk yahudi…..Ya Allah ampunilah kami….Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin pada semua Warga HPA. Teruskan perjuangan anda kerana Allah melihat apa yang kita kerjakan. Amin.

Advertisements

1 Response to "Salam Aidilfitri"

Selamat hari raya,
Maaf zahir batin.

Semoga fresh kembali selepas balik raya untuk terus berjuang menyebarkan produk HPA

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

PERHATIAN!

*Mulai sekarang, laman blog ini akan berpindah sepenuhnya ke laman web baru iaitu http://www.duniaherbahpa.com . Segala info terbaru tentang produk dan berita HPA tidak lagi diupdate dalam blog ini. Sebarang pertanyaan dan komen juga hendaklah dikemukakan dalam laman web baru. Harap maklum. Sekian, terima kasih-DuniaHerbaHPA

PERHATIAN!!!

DIHARAP ANDA SEMUA BERI KERJASAMA UNTUK MENGHANTAR APA-APA KOMEN ATAU PERTANYAAN KE LAMAN WEB BARU IAITU www.duniaherbahpa.com . SEGALA KOMEN ANDA DALAM LAMAN BLOG INI TIDAK AKAN DILAYAN. HARAP MAKLUM.

Tanya Online


Muhamad Redza (0193093956)


Mirzan (012-2780799)


Nurul Huda (019-6786881)

Advertisements
%d bloggers like this: